YENİ YERLİ OTOMOBİL MARKASI RESMEN AÇIKLANDI! Uygun fiyata SUV ve Sedan satacaklar!

Yerli Otomobil HABAS Modeller.
Yerli Otomobil HABAS Modeller.

YENİ YERLİ OTOMOBİL MARKASI RESMEN AÇIKLANDI! Uygun fiyata SUV ve Sedan satacaklar! Yerli Otomobil HABAS Modeller.

Öncelikle bu bilgilerin önemli bir kısmı bana HABAS yönetimi tarafından basın bülteni olarak gönderilen bilgilerdir. Resmi olarak açıklanan bu bilgileri haberin devamında bulabilirsiniz. Ayrıca marka yönetiminin sosyal medyada ve fuar sırasında yaptıkları açıklamaları da habere ekledim. Hayırlı olsun, çok güzel gelişme. İşte detaylar. VOLKSWAGEN 60 AY VADE DEDİ!

“IAA TRANSPORTATION 2024 Fuarı’nda bir açıklama yapan HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun “68 yıla ulaşan tecrübesi ile Türk sanayisine hizmet eden HABAŞ olarak, sektörümüz açısından böyle önemli bir fuarda yer almak bizim için büyük bir gurur. Tamamen Türk mühendisliğinin ürünü olan elektrikli ve hidrojenle çalışan araçlarımızı dünya sahnesine sunmak, yerli ve milli üretim kapasitemizin geldiği noktayı göstermektedir. Sürdürülebilirlik ve yenilikçilik, HABAŞ’ın temel ilkelerinden bir tanesidir. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ve tanıtımını yaptığımız elektrikli çekiciler ve otobüsler hem çevre dostu hem de geleceğin teknolojilerini barındırmaktadır. Çevre dostu çözümlerimiz ve ileri teknolojiye sahip modellerimiz ile sektörümüzde öncü bir konumda yer almak istiyoruz” dedi.

FABRİKALAR KOCAELİ VE MANİSA’DA

HABAŞ, Türk sanayisindeki öncü rolünü pekiştirmek için otomotiv sektörüne 2021’de ticari ve binek araç üretimi için yatırım yapma kararı almıştır. HABAŞ, Çiğli tesislerinde kurduğu AR-GE ve ÜR-GE merkezinde ticari araçlarını geliştirmeye başlamıştır. Bu bağlamda, HABAŞ ticari araç üretimi için Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100.000 m2 alan üzerinde yıllık 15.000 araç kapasiteli üretim tesisini kurmuştur. HABAŞ, 2021 yılında Honda Türkiye üretim tesislerini satın almıştır. Binek otomobil üretimini de Şekerpınar’daki bu otomotiv fabrikasında yapacaktır. HABAŞ, son teknoloji tasarım argümanları ile birlikte, dinamik ve kullanıcı dostu tasarıma sahiptir. HABAŞ, en üst düzeyde müşteri memnuniyetini hedefleyen ve sektörde yeni bir segment yaratacak kapasitede araç çeşitliliğini sağlayan bir düşünce ile yola çıkmıştır.” 0 km araçta 10 bin TL peşin, kalanı yüzde 100 kredi!

İŞTE SUV ve SEDAN modellerin geleceği tarih

HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun gazetecilere fuar sırasında yaptığı açıklamalardaysa şunları söyledi: “Satın aldığımız Kocaeli Gebze’deki Honda Fabrikası’nı binek otomobil modellerini üretmek için kullanacağız. Bu modeller sedan ve crossover olacak. Hibrit, PHEV ve benzinli motor seçenekleriyle üretim yapacağız. Bugüne kadar 300 milyon Euro’ya yakın bir yatırım yaptık. En sonunda yaptığımız yatırım 1 milyar Euro olacak. Binek fabrikası 75-100 bin, ticari araç fabrikası 20 bin kapasiteli olacak. 2025 yılının sonuna doğru bu modellerin tanıtımlarını yapmayı planlıyoruz.”

Yerli Otomobil HABAS Modeller.

Youtube Murat Tosun