ÖTV indirimi mi o? 100 km’nin üzerinde menzil sunacak uygun fiyata satılacak!

Yeni MG HS PHEV.
Yeni MG HS PHEV.

ÖTV indirimi mi o? MG’nin yeni PHEV modeli ÖTV indirimine uyuyor! Yeni MG HS PHEV.

Öncelikle bu bilgiler bana MG Türkiye yönetimi tarafından basın bülteni olarak iletilmiştir. Haberin devamında marka tarafından resmi olarak açıklanan aracın teknik verilerini bulabilirsiniz. MG markası yatırım teşvik belgesi alırsa bu model ÖTV indirimiyle Türkiye’de satılan uygun fiyatlı PHEV modellerden biri olur. Bu modelin 2024 sonuna yetişmesi, en geç 2025 başında satışa çıkması bekleniyor.

SAIC, yeni MG e-HS modeline özel geliştirdiği hibrit yazılımı sayesinde dikkat çeken bir menzil ve performans sunuyor. Yeni MG e-HS’in şarj edilebilen hibrit sistemi; 105 kW (142 PS) gücünde 1,5 litrelik benzinli turbo motor ile 135 kW gücündeki elektromotoru birleştiriyor. İki motoru sayesinde 0-100 km/sa hızlanmasını 6,9 saniyede tamamlıyor. Toplam 373 PS güç üreten araç, 61 kW gücünde jeneratörden beslenen 21,4 kWsa kapasiteli yüksek verimli bataryası ve 55 litre yakıt deposu ile 1000 km üzerinde sürüş menziline ulaşıyor. Yeni MG e-HS’i rakiplerinden üstün kılan en önemli özelliğini ise 100 km’yi aşan mesafeyi hiç yakıt harcamadan sadece elektrikli olarak kat edebilmesi oluşturuyor. Böylece şehir içinde hiç yakıt harcamadan %100 elektrikli, uzun yolda ise menzil endişesi olmaksızın benzinli olarak kullanılabiliyor.

Açıklanan bu bilgilere baktığım zaman (emisyon verisini bulamadım) ÖTV indirimi kriterlerini karşıladığını görüyorum. Türkiye’de fabrika yatırımı için görüşmelere devam eden marka yatırım teşvik belgesi alırsa bu model uygun fiyatlı bir PHEV olur!

Yeni MG HS PHEV.

REKLAM

Youtube Murat Tosun