Sıfır kilometre otomobillerde yenilik yağmuru Haziran ayında başlıyor! İşte satışa sunulacak modeller!

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.
Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

Sıfır kilometre otomobillerde yenilik yağmuru Haziran ayında başlıyor! İşte satışa sunulacak modeller! Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

EN UCUZ SUV YAKINDA GELİYOR

YENİ ARABA YAĞMURU BAŞLIYOR

Sıfır kilometre otomobilin zor bulunduğu günümüzde yeni model yağmuru Haziran ayıyla birlikte başlıyor. Yılın ikinci yarısı tam manasıyla yeni otomobillerin arka arkaya satışa sunulacağı bir dönem olacak. En önemli konulardan birisi fiyatı 500 bin TL olabilecek olan modellerin de satışa sunulması olacak. Yenilenen Renault Clio Haziran ayında kendine gösterecek. Renault’nun yeni SUV modeli Austral 1 Haziran tarihinden itibaren satışa sunulacak. Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobillerinden biri olacak olan Dacia Spring Temmuz ayında yollara çıkacak. Yerli üretim modellerden biri olacak olan Mitsubishi Colt, yılın son çeyreğinde satışa sunulacak. Önemli yeniliklerden biri olan Skoda Superb ise sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye’de satışa sunulacak.

Yepyeni bir marka olarak pazara girecek olan BYD, Eylül ayında modellerini getirmeye başlayacak. Burada Seagull modeliyle marka dikkatleri üzerine çekecek. BYD Seagull Türkiye’de satılan en uygun fiyatlı arabalardan biri olacak. Yenilenen Hyundai i20 üçüncü çeyrekte üretilmeye başlayacak ve hemen ardından satışa sunulacak. Küçük SUV sınıfının önemli temsilcilerinden Peugeot 2008 yenilenmiş haliyle yaz aylarının sonundan itibaren yollara çıkacak. Bunlarla birlikte Yeni Ford Tourneo Courier Eylül ayından itibaren yollara çıkmaya başlayacak. Chery yıl sonuna doğru küçük şehirli elektrikli otomobili EQ1’i satmaya başlayacak. Aynı dönemde Elektrikli OMODA 5 ve Elektrikli EQ7 sürprizi de olabilir.

Araba Habercisi Dergisi Haziran 2023 sayısı çıktı! Ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz!

HOŞÇA KAL CROSSLAND

Üretimi biten modeller arasına bir yenisi daha ekleniyor. Opel yönetimi Küçük SUV modelleri Crossland’in fişini çekme kararı aldı. Türkiye’de başarılı satış rakamlarına ulaşan Opel Crossland üretimi ne zaman sona erecek? Türkiye’yi bir yılda ikinci kez ziyaret eden Opel CEO’su Florian Huettl bu ziyaret sırasında önemli açıklamalar da yaptı. Öncelikle Elektrikli Opel Astra’nın ne zaman Türkiye’de satışa sunulacağını açıkladı. Florian Huettl yaptığı açıklamada “Bu yıl, 2023’ün ikinci yarısında yapılacak Astra Elektrik lansmanı da dahil olmak üzere tam bir yeni Astra yılı olacak” dedi. Bu açıklamanın devamında yeni Opel Grandland modelinin de gelecek yıl satışa sunulacağı açıklandı. Yeni Opel Grandland modeliyle ilgili en önemli yenilik uzun menzilli bir elektrikli seçeneğe sahip olması olacak. Açıklanan ilk bilgilere göre Grandland EV 700 kilometre menzil sunan bir araç olacak. Bu menzil benzinli versiyonundan bile fazla yol yapabilmesi anlamına geliyor. Opel CEO’su Florian Huettl tarafından yapılan açıklamanın son kısmını ise Opel Crossland’in geleceği oluşturdu. Opel Crossland, üretimi biten modeller arasında yerini bu yılın sonunda alacak. Önümüzdeki sene ise ürün gamına yeni bir B segmenti SUV eklenecek.

550 – 600 bin TL’ye satılacak olan küçük HB Mitsubishi modeli satışa sunulmak için artık gün sayıyor!

MG HS yenilendi Aynı fiyat olacak

En uygun fiyatlı SUV modellerden biri olan ve başarılı satış rakamlarına ulaşan MG HS makyajlandı. Makyajlanmasıyla birlikte iddialı model yüz tasarımı başta olmak üzere önemli bir değişim gösterdi. MG HS bugün satıldığı fiyattan satılmaya devam edecek. Yenilenmesine rağmen iyi karar.

0 km arabalara Euro 7 zammı

Öncelikle Temmuz 2025 tarihinden itibaren üretilen her sıfır kilometre otomobilin Euro 7 emisyon normlarına uyum sağlaması gerekiyor. Üreticiler bu kararın iptal edilmesi için ellerinden geleni yapıyor ancak başarılı olamazlarsa dizel ve benzin motorlu 0 km araçlara Euro 7 zammı gelecek.

Stellantis EAT8 Şanzımanı bırakıyor

Yenilenen Opel Corsa 74 kW/100 hp ve 100 kW/136 hp motorlar, yeni bir çift kavramalı otomatik şanzımanla gelecek. Sanırım Opel başta olmak üzere Stellantis Grubu araçları kendilerine büyük bir başarı getiren 8 ileri oranlı otomatik şanzımandan vazgeçiyor. Bu durum ilginç ve riskli bir karar olacak.

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023
Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

Araba Habercisi Haziran 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 52. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 52. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 52. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Yeni Gelecek Arabalar Haziran 2023.

REKLAM

Youtube Murat Tosun