Masaj koltuğu bile olan Yeni Ford Puma tanıtıldı. 1.0 litre EcoBoost benzinli motor ile kombine edilen hibrit seçeneği en çok satan olur. 456 litre ile çok iddialı bagaj hacmi var. Hibrit 155 beygir güç üretecek. Yeni Ford Puma Tanıtıldı
Araba Testleri, Otomobil Testleri
Araba Habercisi Dergisi
Youtube.com/msemedya
Sizi bilmem ama benim son dönemlerde en sevdiğim Ford modeli oldu. Tasarımında iyi harmanlanmış detayları var.
[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]
Tamam bazılarınızın Yeni Ford Kuga ile benzer detaylarından dolayı çok hoşlanmayacağını biliyorum. Çünkü bu model tanıtıldığında köşeli hatlara veda ettiği için eleştirmiştiniz. Ancak yeni Ford Puma için bu durum geçerli olmayacak diye düşünüyorum.
Çünkü bu tamamen yeni bir SUV ve son dönemlerde öne çıkan ne varsa kullanıyor. Bir kere iddialı hibrit seçeneği ile en çok satan olur. Çünkü bu sistem dizelleri bile gölgede bırakacak tüketim değerleri sunuyor. Elektrikli olarak sunduğu menzille en sıkışık trafikte yakmıyor.
Tasarım konusunda evet bildik Ford çizgisinde değil. Daire formlu detaylar daha ön planda. Bu tamamen tercih meselesi. Ben sevdim ama sizi bilemem.
En önemli eleştiriyi yaşam alanına yapacağım gibi görünüyor. Yepyeni bir araçta daha iyisi olmalıydı.
EcoBoost Hybrid teknolojisinde Puma’nın 1,0 litre EcoBoost benzinli motorunda 11,5 kW gücünde kayışla bağlantılı entegre bir marş/jeneratörü (BISG) devreye giriyor. Geleneksel alternatörün yerini alan bu sistem (BISG) fren anında oluşan ve boşa giden enerjiyi hava soğutmalı 48 Voltluk lityum-iyon bataryayı şarj etmek için kullanıyor.
Sistem (BISG) aynı zamanda depolanan enerjiyi kullanarak üç silindirli benzinli motoru normal sürüş ve hızlanma anında ilave tork ile desteklemek üzere devreye giriyor. Yarı hibrit sistemin 125 PS ve 155 PS olmak üzere iki farklı güç versiyonu bulunuyor. Özellikle alt devirlerde benzinli motora kıyasla yüzde 50 daha fazla tork sunan hibrit sistem böylece daha akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor.
Sisteme kazandırılan 50 Nm tork sayesinde benzinli motorun yakıt verimliliği WLTP normuna göre yüzde 9 iyileşiyor. Yine ilave torkun katkısıyla 125 PS’lik versiyon 5,4 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 124 gr/km CO2 emisyon salım değerine imza atıyor. 155 PS’lik versiyon ise 5,6 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 127 gr/km CO2 emisyon salım değerine imza atıyor.
Araba Habercisi Dergisi