Temmuz ve Ağustos aylarında 0 km bazı yerli üretim kampanyaları artabilir! Kesin konuşmak için erken!

Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos
Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos

Temmuz ve Ağustos aylarında 0 km bazı yerli üretim kampanyaları artabilir! Kesin konuşmak için erken! Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos

YOK ARTIK FORD! HAZİRANA DAMGA VURAN KAMPANYA!

Son dönemlerde 0 km otomobil satan markaların yaptıkları kampanyaları sık sık haber yapıyorum. Markaların önemli bir bölümü modellerinin resmi liste fiyatlarının üzerinden önemli indirimler yapıyor. Bazı markalar bu indirimleri 0 faizli kredi kampanyalarıyla da destekliyor. 0 km otomobil pazarında bu kampanyalarla birlikte düşmesi beklenen satışlar rekorlar kırarak yoluna devam ediyor. ODMD tarafından açıklanan resmi rakamlara baktığım zaman tüm yıl 800 bin adet olacak beklentisi olan 0 km pazarında yılın ilk 5 ayının ardından 471.743 adet araç satışı gerçekleşti. Bu sonuç rekorların kırıldığı 2023 yılına göre bile 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,0 oranında arttığı anlamına geldi.

0 km otomobil piyasasında son iki aydır hız kazanan kampanyalar Temmuz ve Ağustos döneminde bazı markaların modelleri için artarak devam edecek diye düşünüyorum. Ama kesin konuşmak imkansız gibi. Çünkü sadece bazı modeller için geçerli!

7 Temmuz’da yürürlüğe gireceği açıklanan Genel Güvenlik Yönetmeliğinin (GSR) uygulama tarihi yerli üretim bazı araçlar için 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendi. Otomobil pazarında ölü sezon olan Temmuz ve Ağustos ayları böylelikle yerli üretim araçlar adına yüksek ihtimalle 0 km otomobil kampanyasını konuştuğumuz bir dönem olacak. Ellerinde bu yönetmeliğe takılan 0 km araçları bulunan yerli üretici markalar stok maliyetlerinden kurtulmak için kampanyaların dozunu artıracak.

Yerli üretim yapan markalar derken Fiat, Hyundai ve Renault markaları bundan faydalanacak. Egea, Clio, Megane, Bayon, i20 gibi modelleri satın almak isteyenler için fırsatlar devam edecek.

Renault Megane Sedan 140 HP turbo motorla 1.182.000 TL’ye satılıyor! Marka 0 faizli kredi de var diyor!

Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos

Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos

Yerli üretim yapan markalar derken Fiat, Hyundai ve Renault markaları bundan faydalanacak. Egea, Clio, Megane, Bayon, i20 gibi modelleri satın almak isteyenler için fırsatlar devam edecek. Ancak kesin konuşmak için çok erken.

Otomobil indirimleri GSR 2024 Ağustos

REKLAM

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba