Maserati İnovasyon Merkezi’nin Kapılarını İlk Kez Açtı! Ah be orada olmak vardı dedim!

Maserati inovasyon merkezinin kapılarını açtı.

Maserati’nin 2015 yılının Eylül ayından beri faaliyette olan İtalya’nın Modena şehrindeki inovasyon merkezinin kapılarını ilk kez basına açtı. Maserati, bu merkezde tüm modellerinin sürüş teknolojilerini geliştiriyor. Maserati’nin bu merkezinde 17 farklı ülkeden toplam 1.500 kişinin üzerinde teknisyen ve mühendisi bulunuyor. Maserati inovasyon merkezinin kapılarını açtı.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Maserati İnovasyon Merkezi’nde geleceğin arabaları ve araba teknolojileri geliştiriliyor. Müşteri taleplerini son teknolojiyle entegre eden merkez, bünyesinde birçok mühendis ve endüstriyel tasarımcı barındırıyor. Sadece ürün geliştirme değil aynı zamanda yazılım geliştirme çalışmaları da yapılıyor. Ürün geliştirme üç aşamadan oluşuyor. Bunlar, sabit simülatör, dinamik simülatör ve kullanıcı deneyimi laboratuvarlarından oluşuyor.

Statik simülasyon sisteminde Maserati geliştirdiği sistemleri ve teknolojileri bizlerin de bildiği gerçek kokpit tasarımlı bir simülasyonda test ediyor. Sürücü temelli bu sistemde ABS ve ESC gibi sistemlerin gerçek hayattaki çalışma prensiplerine uygun testler yapılıyor. Dinamik simülasyon sisteminde ise gerçek kokpit tasarımına ek olarak aracın vereceği tepkiler hareketli bir mekanizma sayesinde test ediliyor. Maserati DNA’sının modellere uygulanmasında en önemli aşamalardan biri olarak öne çıkıyor. Maserati, dinamik simülatör sayesinde üretim testlerini %50 daha hızlı bir şekilde yapabiliyor.

Maserati İnovasyon Merkezi’ndeki Statik Simülatör

Maserati İnovasyon Merkezi’ndeki Dinamik Simülatör

Müşteri deneyimi geliştirme laboratuvarlarında ise gerçek sürüş koşullarındaki çeşitli senaryolar Maserati mühendisleri ve teknisyenleri tarafından test ediliyor. Maserati modellerinin ergonomisi, sürüş pozisyonu, görüş açıları ve aracın içerisinde yer alan ekranların kullanımı gibi arge faaliyetleri bu laboratuvarlarda yapılıyor. Örneğin geliştirilen ses laboratuvarında Maserati modellerinin sürüş esnasındaki ses seviyesi ve müzik sisteminin verimliliği gerçek hayat koşullarında test edilebiliyor.

Opel Türkiye’de Sürpriz CEO Değişimi Yaşandı! CEO Koltuğu Artık O isme Emanet Edildi!

Maserati inovasyon merkezinin kapılarını açtı. Araba Habercisi Dergisi.