Geely Lynk & Co 01 Türkiye’de! Yüzde 30 ÖTV dilimine girerse kuyruk yapar!

Lynk Co 01 Fiyat.
Lynk Co 01 Fiyat.

Geely Lynk & Co 01 Türkiye’de! Yüzde 30 ÖTV dilimine girerse kuyruk yapar! Lynk Co 01 Fiyat.

Öncelikle açıklanan bu bilgiler resmi olarak bana gönderilmedi. Sosyal medya hesaplarından takip ettiğim kadarıyla yetkili satıcı ağı kuruldu. Geely’nin alt markası olan Lynk & Co Türkiye’de faaliyetlerine başladı. Çok yakında resmi açıklama da gelecektir.

Bu markanın Türkiye’ye gelmesinin en önemli özelliği Yüzde 30 ÖTV diliminde yer alabilecek modelle satışa başlama ihtimalinin olması. Markanın ne yapacağını bilmiyorum. Ek vergiyle zor görünüyor ama destek aldılar mı bilmiyorum. Ancak global olarak açıklanan fiyatlara ve teknik özelliklere baktığım zaman yüzde 30 dilimine giriyor.

Bu durumda satış fiyatı en fazla 2.1 milyon TL olacak. Bundan daha düşük olma ihtimali var. Çünkü yüzde 30 dilimine giren araçlarda en yüksek fiyat bu olacak.

Vergisiz fiyatını yüksek açıklarlarsa yüzde 30 yerine yüzde 60 ÖTV diliminde yer alacak. Böyle olursa fiyatı en düşük 2.6 milyon TL olacak. Bu daha büyük olasılık gibi görünüyor. Çünkü Çin’den gelen araçlara hepimizin bildiği gibi yüzde 40 ek vergi uygulanıyor.

Lynk & Co 01 modelinin teknik özelliklerine baktığım zaman tam bizim pazara uygun olduğunu görüyorum. PHEV araç 75 km elektrikli menzil sunuyor. Motor kaputunun altında yatan benzinli ünite 1.5 litre hacminde. Vergisiz fiyatı da 1.2-1.3 milyon TL aralığında. Ek vergi sonrası bunu aşacak ve yüzde 60 ÖTV dilimine girecektir. Yani en ucuz 2.6 milyon TL olacak. Emisyon oranı da 25 gramın altında.

Neyse, marka resmi bilgileri açıkladığı zaman ne olduğunu birlikte öğrenmiş olacağız.

Lynk Co 01 Fiyat.

REKLAM

Youtube Murat Tosun