İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞINA YENİ DÜZENLEME GELİYOR! Katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik ilanlar kaldırılacak!

ikinci el pazarı 2024.
ikinci el pazarı 2024.

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞINA YENİ DÜZENLEME GELİYOR! Katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik ilanlar kaldırılacak! ikinci el pazarı 2024.

Her şeyden önce bu haberi bugün gazetelerin manşet haberleri arasında okudum. Dileyen herkes gazetelere bakarak bu haberin detaylarını bulabilir.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan açıklamalarla ikinci el otomobil satışına yeni bir düzenleme getirileceği resmen ortaya çıktı. İkinci el ilanlarını ilgilendiren bu yeni düzenlemeyle birlikte katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik ilanlar kaldırılacak!

Bence son derece olumlu bir gelişme. Bugüne kadar ikinci el otomobil pazarıyla ilgili uygulanan tedbirler arasında en etkilisinin bu olacağını düşünüyorum. Öncelikle konut satışlarında 15 Eylül itibariyle uygulanmaya başlaması planlanan bu yeni düzenleme hemen ardından ikinci el araç pazarında da uygulanmaya başlayacak.

Yeni düzenlemeye göre konut satış ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Böylece ilan sitelerinde yer alan ilanların hiçbiri katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak. Konutunu satacak olanlar, e-devlet üzerinde evini seçecek ve sonrasında emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek. Bu uygulama 1-2 hafta sonra otomotiv sektöründe de uygulanmaya başlayacak.

Böylelikle aynı otomobili 10 farklı ilana çıkarak fiyat yükseltmeye çalışanların, gerçek ilanlarla ya da sıklıkla duymaya başlayacağımız “Doğrulanmış İlanla” bunların önüne geçilmeye çalışılacak. Öncelikle sistem hibrit olarak uygulanacak. İlan sitelerinde doğrulanmış ilan olarak yer alacak. Yeni yılla birlikte tüm ilanların bu şekilde olması planlanıyor.

ikinci el pazarı 2024.

Youtube Murat Tosun