İkinci el araç satışları ne durumda? İkinci el otomobil pazarında Haziran ayında neler oldu?

ikinci el araç satışları temmuz 2023
ikinci el araç satışları temmuz 2023

İkinci el araç satışları ne durumda? İkinci el otomobil pazarında Haziran ayında neler oldu? ikinci el araç satışları temmuz 2023.

Otomobil Yatırım Aracı Olmaktan Çıkar mı?

İkinci el araç pazarıyla ilgili arka arkaya gelişmeler olmaya devam ediyor. Özellikle Ticaret Bakanlığının attığı adımları son dönemlerde çok konuşuyoruz. Bununla birlikte ikinci el otomobillerin geldiği fiyatlar da etkisini göstermeye başladı. Özellikle 3 yaşından büyük araçların ulaştığı fiyatlar sıfır kilometre araçları bile gerisinde bırakan seviyelerde.

İkinci el otomobil pazarıyla ilgili önemli gelişmeler olurken Haziran ayında kaç tane aracın satıldığı da belli oldu. Açıklanan bilgilere göre Haziran 2023’te 733 bin 136 adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satış rakamıysa 885 bin 534 olarak açıklanmıştı. Yani ikinci el araç pazarında satışlar geçtiğimiz yıla göre yüzde 17,2 düşüş göstermiş durumda. Bu sonuca bakarsak pazardaki hareketlilik durmaya başlamış gibi görünüyor.

Otomobil piyasasında büyük bir değişim olmadığı taktirde Eylül ayında gelmesi beklenen zamların ardından durgunluk dönemine girilebileceğiyse konuşulmaya başladı. Bunun tam aksi olacak şekilde ikinci el araç pazarının bekleme moduna geçtiğini ve yeniden yükseleceği yorumlarını yapanlar da var. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Hep söylediğim gibi bunlar burada oturup, işkembeden uydurduklarım ya da benim karar verdiğim konular değil.

ÖTV matrahları güncellenmeli! Ben demiyorum CEO diyor!

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ikinci el araç satışları temmuz 2023.

ikinci el araç satışları temmuz 2023

ikinci el araç satışları temmuz 2023.

Youtube Murat Tosun