Fahiş fiyat ve stokçuluğu önlemek için yeni bir kural eklendi! Bu arada 300 bin TL ceza gitmeye başladı!

Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.
Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.

Fahiş fiyat ve stokçuluğu önlemek için yeni bir kural eklendi! Bu arada 300 bin TL ceza gitmeye başladı! Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.

Otomobil Yatırım Aracı Olmaktan Çıkar mı?

İkinci el araç satışında fahiş fiyat, stokçuluk ve fırsatçılığın önüne geçmek için yeni uygulamalar arka arkaya geliyor. Bunlara son olarak yeni bir tanesi daha eklendi.

Öncelikle 15 Temmuz 2023 tarihini itibariyle uygulanmaya başlayan ikinci el fiyatı sıfır km fiyatını geçemeyecek uygulamasında ilk sonuçlar geldi. Yayınlanan ilanların büyük bir bölümü kaldırıldı. Kalan az sayıdaki ilanın da kısa süre içinde kaldırılması bekleniyor. Bu kurallara uymayanlar için araç başına 300 bin TL cezaysa gönderilmeye başladı. Bu cezanın araç başına olması caydırıcı olacağı anlamına geliyor.

Bu kurallara son olarak bireysel araç satış ticareti yapanlara ilgilendiriyor. Bilindiği gibi bireysel olarak yılda 3 araç alım satımına izin veriliyor. Bunun dışına çıkanlar bu işin ticaretini yapıyor olarak düşünülüyor ve takibe alınıyor. Takip sonunda 300 bin TL ceza veriliyor ve vergi denetimi için bildirim yapılıyor. İşte bu duruma şimdi birinci derece akrabalar da eklendi. Yani bireysel olarak satış yapanlar 3 araç satışını tamamladıktan sonra 1. derece akrabalarını kullanmak isterse onlar da bu kapsama alınacak ve araç başına 300 bin TL ceza kesilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu konuda şunlara yer verildi: “Birinci derece yakın akrabaları dahil olmak üzere bunların üzerinden vekaletle satış yapan kişiler bakanlığımızca incelemeye alınmış olup, gerekli cezai işlemleri yapılmaktadır.”

Karsan tarafından üretilen Renault Megane Sedan Kaç Para Oldu? Engelli Raporuyla Satın Alınmıyor!

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Skoda Superb’in Temmuz 2023 fiyat listesi nasıl oldu? 3 milyon üzeri yazan seçeneği bile karşıma çıktı!

Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.

Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.

Fahiş fiyat stokçuluk ikinci el araçlar.

Youtube Murat Tosun