ENGELLİ RAPORUYLA OTOMOBİL ALIMINDA YENİ DÖNEM! Yeni dönemde tüm kurallar değişecek!

Engelli Raporlu Arabalar Yeni Kanun 2024.
Engelli Raporlu Arabalar Yeni Kanun 2024.

ENGELLİ RAPORUYLA OTOMOBİL ALIMINDA YENİ DÖNEM! Yeni dönemde tüm kurallar değişecek! Engelli Raporlu Arabalar Yeni Kanun 2024.

YOK ARTIK FORD! HAZİRANA DAMGA VURAN KAMPANYA!

Engelli raporlu ÖTV muafiyetli araç alımında yeni dönem başlayacak gibi görünüyor. Piyasada söylentiler hızla yayıldı. Bugünse gazetelerin manşetlerine bu haberler taşınmış durumunda. Özel Tüketim Vergisi ÖTV’den muaf 2024 yılı için uygulanan limit 1.591.255 TL’ye yükseltilmişti. Yüzde 90 ve üzerinde engelli raporu olanlar bu limite kadar otomobil satın alabiliyor. Bu araçları satın aldıkları tarihten itibaren 5 yıl satmamaları gerekiyor. Ancak yeni düzenleme ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. Engelli Raporlu ÖTV muaf araç satın alımlarında yaşanan suiistimalleri ortadan kaldırmak için yeni düzenleme yapılacak.

Önümüzdeki hafta gündeme gelecek olan yeni vergi paketinde bu konuyla ilgili değişiklik yapılacağı bugün gazetelerin manşet haberlerinde de yer aldı. Değişim konusunda iki madde üzerinde yoğunlaştığı dile getirildi. Yapılacak yeni düzenlemeyle istisnadan yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkartılması gündemde. Bununla birlikte vefat halinde taşıtın veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi de gündemde yer alıyor. Bir diğer konuysa her yıl yeniden değerleme oranında yapılan araç satın alma limitindeki artışın değişeceği de konuşuluyor. Yeniden değerleme oranının yarısı kadar uygulanabileceği yönünde de bilgiler yer alıyor.

Son olarak ÖTV muafiyetinin kaldırılması ve bunun yerine gelir durumu, alınacak taşıtların yerli üretim olması gibi kriterler esas alınabilecek bir çalışma da yapılıyor. Bunlar şimdilik söylentilerden ibaret. Yeni hafta başladığında bu konu hakkında net bilgiler ortaya çıkacaktır.

Yeni Ford Transit Courier 710.600 TL! Ford Otosan kampanyayla fiyatları dibe çekti! Dizeli 795 bin TL!

Engelli Raporlu Arabalar Yeni Kanun 2024.

Engelli Raporlu Arabalar Yeni Kanun 2024.

REKLAM

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba