HABERLERE GÖRE BÜYÜK GÜN PAZARTESİ! BYD Türkiye Fabrikası “söylentilere” göre resmen açıklanacak! Hangi model olursa çok konuşuruz?

BYD Türkiye Fabrikası 2024.
BYD Türkiye Fabrikası 2024.

HABERLERE GÖRE BÜYÜK GÜN PAZARTESİ! BYD Türkiye Fabrikası “söylentilere” göre resmen açıklanacak! Hangi model olursa çok konuşuruz? BYD Türkiye Fabrikası 2024.

TOYOTA’NIN ÇOK KONUŞULAN %100 KREDİ KAMPANYASINI ANLATTIM!

Çinli otomobil üreticileri sürekli olarak fabrika kuracağız, görüşüyoruz türünde açıklamalar yapıyor. Çinli üreticilere yüzde 40 ek vergi kararının ardından da bu açıklamaları çok sık duyduk. 5 Temmuz 2024 tarihindeyse uluslararası medyada bir haber aniden gündem oldu. Bloomberg’in dün verdiği habere göre 1 milyar dolarlık bir fabrika inşa etmek için BYD ile yaptığı anlaşma pazartesi yani 8 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Çinli üreticiler Türkiye’de fabrika kuracak haberlerinde en önemli gelişme bu oldu. 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü bakalım ne olacak bilmiyorum ama yorumlarımı yazdım.

Öncelikle bu fabrikanın Volkswagen Grubu’nun Passat ve Superb üretiminden vazgeçtiği Manisa’da olacağı iddia ediliyor. Eğer böyle olursa Manisa nefis bir yer seçimi olur. Kocaeli ve Bursa’ya sıkışan otomotiv üretimi farklı bir yerde de yeni bir dönemin başlamasını sağlar. Manisa daha sonraki üretimler için de gerçekten çok iyi bir seçim olacaktır. Neyse, bunlar şimdilik söylenti. İşin aslını yakında öğreniriz.

BYD’nin Türkiye’de Fabrika kurması elbette çok önemli. Ancak burada hangi modeli üreteceği de çok önemli bir konu. Mesela bu markanın en ucuz modeli Dolphin olursa inanılmaz bir gelişme olur. Bilindiği gibi bu model Avrupa pazarında satışa sunulmadan önce yenilenecek. Markanın en ucuz modeli olmaya devam edecek. Bunun yanında BYD’nin ATTO 2 modelinin Türkiye’de üretilmesi de çok önemli bir gelişme olur. Aynı şekilde BYD ATTO 3‘de. Yani uygun fiyatlı bir model burada üretilirse bu fabrika işini çok daha fazla konuşuruz. Gelecek ancak pahalı model üretimi derlerse Türkiye’de çok konuşulmaz.

7 Temmuz kararları için ilk hamle bir markadan geldi! Diğerlerini takip ediyorum! Kampanya dozunu bitirmek için artırabilirler!

BYD Türkiye Fabrikası 2024.

BYD Türkiye Fabrikası 2024.

Youtube Murat Tosun