BYD her şeyi 4 KASIM 2024 tarihinde açıklayacak! 2 ayda 8 bin otomobil satacağız dediler!

BYD Ne Zaman Geliyor?
BYD Ne Zaman Geliyor?

BYD her şeyi 4 KASIM 2024 tarihinde açıklayacak! 2 ayda 8 bin otomobil satacağız dediler! BYD Ne Zaman Geliyor?

Hep yazıyorum ama yine de yazayım. Bu bilgi bana BYD Türkiye yönetimi tarafından bu sabah (01 Ekim 2024) basın bülteni olarak gönderildi. Bana gönderilen basın bülteninde markanın yapacağı resmi toplantının daveti de elime ulaşmış oldu. BYD Türkiye yönetimi tarafından gönderilen resmi açıklamada merakla beklenen tarih net bir şekilde belirtildi. Marka geçtiği için ücretsiz reklam. Toyota Ekim ayında da yüzde 100’üne kredi dedi!

İŞTE BYD’NİN RESMİ TARİH AÇIKLAMASI

“Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD, yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor. 4 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek basın toplantısında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.”

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun tarafından yapılan daha önceki resmi açıklamada şunlara yer verilmişti: “BYD’nin marka lansmanını 2023 Ekim ayında yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise BYD’nin yatırım kararı büyük önem taşıyor. BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak. Manisa’da tesisin inşa edileceği ilgili alanın ziyaret ettik ve başlangıçta 150 bin araç kapasitesiyle yapılacak tesisin arsası genişleme müsait olarak planlandı. Buradaki tesiste, elektrikli ve plug-in hibrit modellerinin üretimi gerçekleştirilecek. 1.590.000 TL yerine 1.390.000 TL dediler. 

Önümüzdeki dönemde BYD’nin çok agresif bir şekilde büyüyeceğini göreceğiz. Türkiye pazarında dengeleri çok hızlı bir şekilde değiştireceğiz. Tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellerimizle BYD çok hızlı bir büyüme elde edecek. Yatırım teşvik belgesi, resmi gazetede yayınlandıktan sonra Kasım-Aralık aylarında araçlarımızı daha ulaşılabilir bir şekilde sunmaya başlayacağız. Bu da BYD’nin 2024 yılını 10 bin adetler civarında tamamlamasını sağlayacak. Sonraki yıl ise bunun en az 3 katını satacak kadar potansiyele sahip olacağız. Model sayılarımız da hızla artacak. Aynı zamanda üretim planlamalarına bağlı olarak yıl sonunda BYD ATTO 3 ve SEAL U DM-i modeline ek olarak elektrikli bir modeli daha sunmayı planlıyoruz. Agresif büyümeyle birlikte markamız 3 yıl içerisinde binek otomobil pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 3 marka arasında yer alacak. Diğer yandan bayilikle ilgili de çok fazla talep alıyoruz ve bayi adetlerimiz de hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Yıl sonunda bayi adedimizi 20’ye çıkarmayı ve önümüzdeki yıl ise 40’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” Fiat’ın yeni Punto’su 600’ün ne zaman satılacağı resmen açıklandı! İşte bana gönderilen o tarih!

BYD Ne Zaman Geliyor?

Youtube Murat Tosun