BYD modelleri ne zaman ucuzlayacak? Üzgünüm ama yakın bir tarih vermediler! İşte resmi açıklamalar!

BYD Fiyatları ucuzlar mı?
BYD Fiyatları ucuzlar mı?

BYD modelleri ne zaman ucuzlayacak? Üzgünüm ama yakın bir tarih vermediler! İşte resmi açıklamalar! BYD Fiyatları ucuzlar mı?

Öncelikle bu bilgiler bana BYD Türkiye yönetimi tarafından basın bülteni olarak gönderilmiştir. BYD yönetimi derken ALJ Holding tarafını kastediyorum. Önemli açıklamalar yapılırken daha uygun fiyata ne zaman satışın başlayacağı konusunda da net tarih verdiler. Unutmayın bunlar onların yaptıkları açıklamalardır.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun

“BYD’nin marka lansmanını geçtiğimiz yılın Ekim ayında yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise BYD’nin yatırım kararı büyük önem taşıyor. BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak. Manisa’da tesisin inşa edileceği ilgili alanın ziyaret ettik ve başlangıçta 150 bin araç kapasitesiyle yapılacak tesisin arsası genişleme müsait olarak planlandı. Buradaki tesiste, elektrikli ve plug-in hibrit modellerinin üretimi gerçekleştirilecek.

BYD Türkiye operasyonu başladığı günden bugüne BYD Başkanı, Avrupa Başkanı ve Dünya Başkan Yardımcıları olmak üzere birçok kez ziyarette bulundular. Her geldiklerinde Türkiye pazarına olan inançlarını çok kuvvetli dile getirdiler. BYD Başkanı Wang Chuanfu bayilerimize yaptığı ziyaretlerde bu niyetlerini kuvvetli söylemlerle dile getiriyordu. Biz ilk günden itibaren planlarımızı buna göre yaptık.

BYD NE ZAMAN DAHA UCUZ OLACAK?

BYD’nin bu yatırım kararı, markanın Türkiye’de yeni bir döneme girmesini sağlayacak. Önümüzdeki dönemde BYD’nin çok agresif bir şekilde büyüyeceğini göreceğiz. Türkiye pazarında dengeleri çok hızlı bir şekilde değiştireceğiz. Tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellerimizle BYD çok hızlı bir büyüme elde edecek. Yatırım teşvik belgesi, resmi gazetede yayınlandıktan sonra Kasım-Aralık aylarında araçlarımızı daha ulaşılabilir bir şekilde sunmaya başlayacağız.

Bu da BYD’nin 2024 yılını 10 bin adetler civarında tamamlamasını sağlayacak. Sonraki yıl ise bunun en az 3 katını satacak kadar potansiyele sahip olacağız. Model sayılarımız da hızla artacak. Aynı zamanda üretim planlamalarına bağlı olarak yıl sonunda BYD ATTO 3 ve SEAL U DM-i modeline ek olarak elektrikli bir modeli daha sunmayı planlıyoruz. Agresif büyümeyle birlikte markamız 3 yıl içerisinde binek otomobil pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 3 marka arasında yer alacak.

BYD çok hızlı hareket eden bir marka olarak 2026 yılının sonuna kadar üretim yatırımını tamamlamak üzere bir sözleşme imzaladı. Bununla birlikte BYD bu üretimi çok daha erken bir süreçte başlatmak üzere çalışmalar yapıyor. Mevcut pazar dengelerinin değiştiği bir dönemde Türk tüketicisine uygun modelleri satışa sunacağız. Bizim bugün sınırlı sayıda sattığımız tüm modellerimizden tüketici çok mutlu. Pazarda memnuniyet açısından üst noktalarda yer alıyoruz. Diğer yandan bayilikle ilgili de çok fazla talep alıyoruz ve bayi adetlerimiz de hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Yıl sonunda bayi adedimizi 20’ye çıkarmayı ve önümüzdeki yıl ise 40’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

BYD Fiyatları ucuzlar mı?

REKLAM

Youtube Murat Tosun