Fiyat dengesizliğinin nedeni al satçılık yapanlar! Araç satışında artık vekaletler de takip altına alındı!

Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el
Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el

Fiyat dengesizliğinin nedeni al satçılık yapanlar! Araç satışında artık vekaletler de takip altına alındı! Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el.

Otomobil Yatırım Aracı Olmaktan Çıkar mı?

OYDER Başkanı Dr. K. Altuğ Erciş, Türkiye genelinde yetkili satıcıların yüzde 50’sini oluşturan 648 otomotiv bayisinde yapılan denetimler sonucunda çeşitli nedenlerle yüzde 2’ye denk gelen minimal düzeyde yetkili satıcıya idari para cezasının uygulandığını belirterek şu açıklamada bulundu;  “Geçtiğimiz ay Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ile yaptığımız geniş katılımlı toplantıda otomotiv piyasasındaki fiyat dengesizliğinin yetkili satıcılardan değil, günlük kazanç peşindeki otomotiv al-satçılığı yapanlardan kaynaklandığını ifade etmiştik. Bu yaklaşımımızın doğru olduğu görüldü ve ispatlandı. Yapılan denetimler sonucu usulsüzlük tespit edilen yetkili satıcı adedinin minimal bir seviyede olması da bu yaklaşımımızı destekledi.

Çok büyük bir oranda asıl meslekleri otomotiv satıcılığı olan bu kişilerin asla bu tür usulsüzlüğe yönelmeyeceğini biliyoruz. Kamuoyunda yetkili satıcılara yönelik oluşan olumsuz algının da yapılan denetimlerden alınan sonuçlarla önüne geçilmiş oldu. Sektördeki fiyat dengesizliğini yaratan faktörlerin başında, işleri otomotiv ticareti olmayan kişilerin yaptığı spekülatif işlemler olduğu görüşümüzü de tekrarlıyoruz. Sadece günlük kazanç peşinde olanların denetlenmesi ve engellenmesi istikrarlı bir piyasa yapısına ulaşmak için en önemli konuların başında olacaktır. Böylelikle haksız kazancın önünü açacak ve fiyatları yukarıya çekecek günlük alım satımların engellenmesiyle piyasa regülasyona kavuşacaktır.”

Dolar kurundaki artış göz ardı edilmemeli ÖTV matrahları güncellenmeli! Ben demiyorum CEO diyor!

Araba satışında artık vekaletler de incelenecek

İkinci el araç satışında fahiş fiyat, stokçuluk ve fırsatçılığın önüne geçmek için yeni uygulamalar arka arkaya geliyor. Bunlara son olarak yeni bir tanesi daha eklendi. 15 Temmuz 2023 tarihini itibariyle uygulanmaya başlayan ikinci el fiyatı sıfır km fiyatını geçemeyecek uygulamasında ilk sonuçlar geldi. Yayınlanan ilanların büyük bir bölümü kaldırıldı. Kalan az sayıdaki ilanın da kısa süre içinde kaldırılması bekleniyor. Bu kurallara uymayanlar için araç başına 300 bin TL cezaysa gönderilmeye başladı. Bu cezanın araç başına olması caydırıcı olacağı anlamına geliyor. Bilindiği gibi bireysel olarak yılda 3 araç alım satımına izin veriliyor. Bunun dışına çıkanlar bu işin ticaretini yapıyor olarak düşünülüyor ve takibe alınıyor. Takip sonunda araç başına 300 bin TL ceza veriliyor ve vergi denetimi için bildirim yapılıyor. İşte bu duruma şimdi birinci derece akrabalar da eklendi. Yani bireysel olarak satış yapanlar 3 araç satışını tamamladıktan sonra birinci derece akrabalarını kullanmak isterse onlar da bu kapsama alınacak ve araç başına 300 bin TL ceza kesilecek. 0 km ve ikinci el piyasasında bakalım ilerleyen günlerde neler olacak?

Sıfır kilometre OMODA 5 Kaç Paraya Satılıyor? Chery OMODA 5 modelinin son fiyat listesi nasıl oldu?

Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el.

Haziran devir sayıları açıklandı

2023 yılının tamamında devri yapılan taşıt sayısı 5 milyon 174 bin 722 adet olarak TÜİK tarafından açıklandı. Haziran ayında devri yapılan araç sayısıysa 892 bin 197 adet. Yine haziran ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısının 193 bin 688 adet olduğu belirtildi.

Hyundai Kona 1.826.000 TL!

Yeni Hyundai Kona Türkiye’de satışa sunuldu ve fiyatları açıklandı. Hyundai Türkiye yönetimini tarafından açıklanan 0 km liste fiyatlarına göre 1.6 T-GDi N-Line DCT 4×4 seçeneğin fiyatı 1.826.000 TL oldu. En ucuz kona ise 1.612.000 TL’ye satılıyor.

Araba Habercisi Yaz sayısı çıktı

Araba Habercisi Dergisi Yaz 2023 Özel Sayısı Çıktı! Ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz! Temmuz ve Ağustos aylarında yayında kalacak olan dergimiz, 5. yılında her zaman en büyük gururum olarak yayın hayatına devam ediyor. Bu sayıyı elektrikli araçlara ayırdık.

Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el.

Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el

Araba Fiyatları Yetkili Satıcılar ikinci el.

Youtube Murat Tosun