Lüksün Zirvesinin Sembolü Rolls-Royce’un 115 Yıllık Tarihçesini Biliyor Musunuz?

Rolls Royce 115 Yaşında
Rolls Royce 115 Yaşında

4 Mayıs 1904 tarihinde Manchester’da bulunan Midland Hotel’de Charles Rolls ve Henry Royce ilk kez görüştü. İnovasyon ve mükemmellik için yeni standartlar belirleyen ikili, dünyanın en iyi arabası ünvanını alacak efsane Rolls-Royce markasını yarattı. Rolls Royce 115 Yaşında

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Rolls Royce Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Henry Royce otomotiv kariyerine 2 silindirli 10 beygirlik Fransız Decauville markalı arabasını geliştirmeyle başladı. Charles Rolls, Royce’ın geliştirdiği arabayı görüp kullanınca, İngiliz otomobil markasını yaratabileceğini fark etti. Royce’ın ürettiği arabaları satmaya karar verdi ve ilk 2 yıl içerisinde Rolls-Royce 10 adet araba üretti ve sattı. 2018 yılına gelindiğinde ise 50’den fazla ülkede 4.107 adetlik satışı gerçekleştirerek tarihinin en yüksek değerine ulaştı.

[irp posts=”4488″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs Sayısı Turkcell Dergilik’te! İndirme Linki Haberde!”]

Küresel talebi tam anlamıyla karşılayabilmek adına ortak platform geliştiren Rolls-Royce, bütün modellerinde bu altyapıyı kullanıyor. Bu platformun adı ise ‘Lüksün Mimarisi’ olarak biliniyor. Bu platform alüminyum kullanılarak farklı boyutlardaki taban ölçülerine uyumlu olarak, markanın imzası olan ‘Uçan Halı Sürüş Hissi’ni sağlıyor. Yüzyıldan fazla bir süredir, sosyal olarak kendisini ayrıştırmak isteyen çok zengin insanların tercihi olan Rolls-Royce, kendine özgü cazibesiyle hep ilgi odağında oldu.

Rolls Royce Tarihçesi

1930’lu yıllara gelindiğinde ortaya çıkan Phantom modeli, otomobil dünyasını adeta büyüledi. Sektöre ilham veren Rolls-Royce, deniz ve kara üzerindeki motorlarla ilgili dünya rekorlarını kırmaya da devam ediyordu. 1950’li yıllara gelindiğinde İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından tercih edilen Rolls-Royce, rüştünü en asil şekilde ispatlamış oldu. 1960’lı yıllara gelindiğinde ise Rolls-Rolce sahibi olmak, artık bir statü belirtisi olarak görülüyordu. Dünyaca ünlü aktörler, aktrisler, müzisyenler, kısacası süperstarlar, Rolls-Royce otomobillerini, başarılarının bir sembolü olarak yansıttılar. Başarılarla dolu yüzyılın ardından 1990’lı yıllara gelindiğinde Rolls-Royce, otomobil üretim haklarını BMW grubuna sattı. O günden beri Rolls-Royce arabaları, BMW Group altında üretilmeye devam ediyor.

Rolls-Royce özellikleri denilince akla ilk olarak mükemmellik, ardından da dayanıklılık gelir. Rolls Royce otomobillerde kullanılan her materyal, en üst kaliteden seçilir. Rolls-Royce otomobiller; sessizdir, dengelidir ve harika bir yol tutuşuna sahiptir. Abartılı bir efsaneye göre Rolls-Royce otomobil kaputuna konan yumurta, araç hareket halindeyken bile düşmez. Rolls-Royce otomobillerinin iç dizaynı da tam anlamıyla büyüleyicidir. Rolls-Royce otomobil koltuklarında kullanılan deri malzemeler bile sadece özel hayvan yetiştiricilerinden ve sadece boğa derisinden elde ediliyor.

Model gamına SUV olarak Cullinan’ı da ekleyen Rolls-Royce, Phantom, Ghost, Wraith ve Dawn modelleriyle lüksün ve prestijin zirvesi olmaya devam ediyor.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Rolls Royce 115 Yaşında

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

Youtube Murat Tosun