CHERY FİYATLARI NE KADAR UCUZLAR? Türkiye fabrikasıyla ilgili en önemli bilgi Çin’de gösterildi!

Chery Türkiye Fabrikası 2024.
Chery Türkiye Fabrikası 2024.

CHERY FİYATLARI NE KADAR UCUZLAR? Türkiye fabrikasıyla ilgili en önemli bilgi Çin’de gösterildi! Chery Türkiye Fabrikası 2024.

Öncelikle bu bilgileri sosyal medyada dolaşırken buldum. Haberin izini takip ettiğimde tecrübeli otomotiv gazetecisi Okan Altan’ın çok önemli açıklamayı yakaladığını gördüm. Çok dikkatli bir göz, tebrikler. Haberin devamında okuyacağınız bilgiler olması muhtemel bir konunun ön izlemesidir. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Henüz gerçekleşmiş ya da resmen açıklanmış bir bilgi elimde bulunmuyor. En ucuz VW Polo’ya 0 faiz kampanyası

Chery Türkiye otomobil pazarına fırtına gibi bir giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl Türkiye yollarına modellerini çıkarmaya başlayan Chery çok kısa bir sürede büyük bir başarı elde etti. 2023’te 40.590, 2024 yılının geride bıraktığımız 9 ayında 47.997 olmak üzere toplam 88.587 adet SUV satışı gerçekleştirdi. Çin’den gelen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi gelmesinin ardından fiyatları artınca satışlar beklendiği gibi gerileme yaşamaya başladı. JAPONLARDAN HİBRİT SUV KAMPANYASI GELDİ!

İşte burada Okan Altan’ın yakaladığı Çin’de herkesle paylaşılan bilgi ön plana çıktı. Çin’de küresel planlarını açıklayan Chery yönetimi gösterdikleri harita üzerinde İspanya, İtalya ve Türkiye eklenerek yeni üretim noktaları resmen gözler önüne ilk kez çıkardı. Bu açıklamanın ardından gözler artık Türkiye’de yapılacak bilgilendirmeye çevrilmiş durumda. Chery Türkiye yönetimi ilk olarak Çin’de duyurulan bu bilgiyi çok yakında burada da açıklayacaktır. Fabrikanın nerede kurulacağı belirsiz bir durumda. Ancak Samsun ön plana çıkmıştı.

Fabrikayla birlikte Chery’nin Yatırım Teşvik Belgesi’ni almasıyla beraber Çin’e uygulanan yüzde 10 + yüzde 40 gümrük vergisinden muaf olması gündemde. Bu gerçek olduğunda Chery modellerinin ne kadar ucuzlayacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Burada net bir yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü Çin’den otomobilleri nasıl bir indirimli fiyat alarak getirdiklerini bilmiyorum. Net fiyatları bilsem hesap kolay. Dediğim gibi Çin’e uygulanan gümrük vergisinden muaf olmaları durumunda bu konuya çok daha net bir şekilde hakim olabileceğim. Bu sadece bir ön izlemedir. Lütfen bunu unutmayın. Bireysele 35 bin TL, vergi levhasına 25 bin TL taksitle TOGG kredisi! Yarısını kredi ödüyor!

Chery Türkiye Fabrikası 2024.

REKLAM

Youtube Murat Tosun