ZORUNLU OLMASINA 1 HAFTA KALDI! İkinci el araç alacak / satacak herkesi ilgilendiriyor!

ikinci el güvenli ödeme.
ikinci el güvenli ödeme.

ZORUNLU OLMASINA 1 HAFTA KALDI! İkinci el araç alacak / satacak herkesi ilgilendiriyor! ikinci el güvenli ödeme.

İkinci el araç alım satımında yeni dönem resmen başlıyor. Yeni uygulama 27 Eylül tarihinden itibaren herkes için geçerli olacak. 27 Eylül tarihinden sonraki dönemde herkes kullanmak zorunda. BYD NE ZAMAN UCUZLAYACAK! İşte en yetkili isimden yapılan O RESMİ AÇIKLAMA!

İkinci el araç alım satımında dolandırıcılığın önüne geçmesi planlanan Güvenli Ödeme dönemi resmen başlıyor. Alıcı ve satıcı arasında anlık EFT / Havale ile yapılan para alışverişi Güvenli Ödeme üzerinden yapılacak. İyi ama nedir bu Güvenli Ödeme?

Ödenecek ya da alınacak para önce bankanın teminatı altında devir yapılana kadar bekletilecek. Araca satacak olan bankasının güvenli ödeme bölümünden plaka, arabanın fiyatı ve alıcının telefon numarası bilgilerini sisteme girecek. Bu işlem sonrasında iki tarafın telefonuna da eş zamanlı olarak referans kodu gönderilecek. Alıcı olan işleme onay verdiğinde bankada teminat altında olan tutarı ve araç bilgilerine görüyor. Aracın devri sırasında da noter ekranında görüldükten sonra alıcı ve satıcı bu konuda bilgilendiriliyor. Eğer devir işleminde bir sıkıntı olan ve araç alımından vazgeçilirse güvenli ödemede tutulan para alıcıya iade oluyor. Bu sistem 27 Eylül tarihinde herkes için zorunlu olacağından araç devri için başka bir ödeme şekli mümkün olmayacak. 0 km araçta 10 bin TL peşin, kalanı yüzde 100 kredi!

ikinci el güvenli ödeme.

Youtube Murat Tosun