AMAN BUNA DİKKAT! PHEV modeller geliyor ama fiyatlarında ciddi düşüş ihtimali hep var!

PHEV araba fiyatları 2024
PHEV araba fiyatları 2024

AMAN BUNA DİKKAT! PHEV modeller geliyor ama fiyatlarında ciddi düşüş ihtimali hep var! PHEV araba fiyatları 2024.

Öncelikle bu durum kimse için şaşırtıcı bir konu değil. Çünkü Çinli markalar özelinde ülkemizde önemli gelişmeler yaşanıyor. BYD NE ZAMAN UCUZLAYACAK! İşte en yetkili isimden yapılan O RESMİ AÇIKLAMA!

Geçtiğimiz günlerde Çinli markaların PHEV araçlarıyla ilgili ÖTV kararı geldi. Açıklanan kriterlere uyan PHEV (şarj edilebilir hibrit) modellerin ÖTV oranı yüzde 80 yerine yüzde 30 olarak uygulanmaya başladı. Bu durum kriterlere uygun olan arabaların fiyatında önemli bir düşüş yaşanması anlamına geliyor.

Bu konuda ön plana çıkan marka BYD oldu. Türkiye’de fabrika kurma hazırlıkları yapan markanın BYD SEAL U PHEV modelinin fiyatı ucuzlayacak. Geçtiğimiz günlerde PHEV konusunda bir diğer önemli gelişme Çinli MG markasında yaşandı. Marka yönetimi Yeni MG HS PHEV modelini Türkiye’de satışa sundu. Açıklanan fiyatı 2.090.000 TL olarak belirlendi. Ön sipariş yöntemiyle satılan aracın teslimatlarıysa Ekim ayında yapılacak.

İşte bu sırada tüketicilerin kafasını karıştıran bir soru ön plana çıktı: “Yatırım teşvik belgesi alırlarsa gümrük vergisi ödemeyecekleri için bu arabanın fiyatı kaç paraya düşer?” 0 km araçta 10 bin TL peşin, kalanı yüzde 100 kredi!

Evet, bu ihtimal çok net bir şekilde var. MG marka yönetimi de Türkiye’de fabrika kurmak için çalışmalara devam ettiklerini açıklamıştı. Eğer fabrika girişimi başlar ve yatırım teşvik belgesi alırlarsa yüzde 10 + yüzde 40 Çin vergisini ödemeyecekler. Bu durum ek verginin kalkmasıyla birlikte Yeni MG HS PHEV fiyatının düşebileceği anlamına geliyor.

Zamanı geldiğinde “MG markasının sahibi SAIC gümrük vergisi için bizi destekliyor, iyi fiyat veriyordu. Şimdi bu desteği kaldırdılar” diyerek fiyatı aynı tutabilir. Başka bir şekilde “Fabrika kurmayı başka bahara bıraktık” diyerek bu fiyattan yollarına devam ederler.

Durum ne olursa olsun PHEV araçlar için böyle bir durum söz konusu. Çinli markalar için taşlar henüz tam yerini bulmadı. Çok yakında bu durum sona erer ve Çinli markaların fiyatlarının ne olacağı da kesinlik kazanır.

PHEV araba fiyatları 2024.

Youtube Murat Tosun