PHEV araçlara ÖTV indirimi geliyor! 2 milyon TL olan aracın fiyatı ne kadara düşer?

ÖTV indirimi PHEV arabalar.
ÖTV indirimi PHEV arabalar.

PHEV otomobillere ÖTV indirim desteği geliyor! ÖTV indirimi hangileri için geçerli olacak? PHEV araçlara ÖTV indirimi geliyor mu? Çıkarsa ÖTV indirimi hangi tip araçlar için geçerli olacak? ÖTV indirimi PHEV arabalar.

Hepimizin bildiği gibi Türkiye elektrikli otomobil modellerini destekliyor. Tüm içten yanmalı motorlu araçların ÖTV’si en az yüzde 80 olarak uygulanırken elektrikli araçların büyük çoğunluğunun ÖTV’si yüzde 10 olarak uygulanıyor. Bu nedenle içten yanmalı motorlu araçlardan daha pahalı olmalarına rağmen ÖTV desteğiyle daha uygun fiyata satılıyorlar.

Bugünlerdeyse mecliste yeni bir kanun teklifi çok sık konuşuluyor. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse PHEV yani şarj edilebilen hibrit araçlara da ÖTV desteği gelecek. ÖTV’nin yüzde 30 olması onların fiyatında da önemli bir indirim anlamına geliyor. Haberin devamında hangi tip araçlar için bu ÖTV desteğinin geleceğini bulabilirsiniz. LÜTFEN UNUTMAYIN! Bu mecliste kabul edilirse uygulanacak bir kanun teklifi. BYD’nin fabrika kuracağı haberleri gerçek olması sonrasında PHEV araçlara böyle bir teklifin gündeme gelmesi acaba üretilecek model PHEV mi olacak sorusunu da getirdi! Neyse, umarım bunların hepsi gerçek olur ve PHEV araçlar ön plana çıkan 0 km otomobil modelleri olur!

Baktığım zaman BYD SEAL PHEV’in motor hacmi 1498 cc, karbondioksit emisyonu 20,5 g/km ve aracın vergisiz çıplak fiyatı kaba bir hesapla 1.1 milyon TL civarında. Yani tüm kriterlere net bir şekilde uyuyor. Bunun ardından BYD’nin fabrika kuracağı haberlerinin de doğru olmasıyla sanki bu modelmiş ya da bunun emsaliymiş gibi görünüyor.

ÖTV İNDİRİM KANUN TEKLİFİ ONAYLI DEĞİL! ÇOK YAKINDA AÇIKLANABİLİR!

“Elektrik motoru da bulunan araç dışında şarj edilebilir araçlardan, birleştirilmiş kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında, birleştirilmiş sadece elektrik menzili 70 kilometre ve üzerinde olanlardan,

Motor silindir hacmi 1600 cc’yi geçmeyenler,

Özel Tüketim Vergisi matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar,

Yüzde 30 ÖTV.

Diğerleri Yüzde 60 ÖTV.

Motor silindir hacmi 1600 cc’yi geçen fakat 1800 cc’yi geçmeyenlerden Özel Tüketim Vergisi matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar,

Yüzde 70 ÖTV.”

2 milyon TL olan 0 km PHEV araç ÖTV indirimi gerçek olursa 1.450.000 TL olur.

ÖTV indirimi PHEV arabalar.

ÖTV indirimi PHEV arabalar.

Youtube Murat Tosun