0 km binlerce otomobil 2. el olarak satılacak! Tüm piyasa bu yeni gelişmeyi konuşuyor!

0 km ikinci el.
0 km ikinci el.

0 km binlerce otomobil 2. el olarak satılacak! Tüm piyasa bu yeni gelişmeyi konuşuyor! 0 km ikinci el.

Öncelikle son dönemlerde 0 km otomobillerin tescil işlemlerinde aksamalar yaşanıyor. GSR konusunda yaşanan bu durum ve markaların ellerindeki 0 km otomobilleri ne yapacağı konusu bu hafta çözülecek gibi görünüyor. Bir aksilik olmazsa 0 km araç satın alanların işlemleri tamamlanmaya başlayacak. Tüm markalarda çözülür mü bilmiyorum ama haber çıktıkça yazarım.

Bununla beraber ikinci el pazarını etkileyecek bir gelişme daha yaşandı.

Hepimizin bildiği gibi GSR 2 (Genel Güvenlik Yönetmeliği 2) 7 Temmuz itibarıyla devreye girdi. GSR’nin devreye girmesiyle birlikte markaların geçen yıl sattıkları sayının yüzde 10’una kadar olan kısmında araç satışı yapmasına izin verildi. Ancak yüzde 10’dan yani geçen yıl 30 bin adet sattıysa bunun yüzde 10’undan (3000) daha fazla araç elinde kalanlar oldu.

0 km 2. el araçlar geliyor!

Bu durumda olan markalar için Ticaret Bakanlığının bir istisna yapacağı konuşuluyor. Markalar (distribütörler) kendilerine araçları fatura edebilecek. Bunu yapmalarının ardından bu araçları sadece kendileri olmak üzere 6 ay 6 bin km sınırına takılmadan satabilecek. Bu durumda binlerce 0 km otomobil ikinci el piyasasına dahil olacak. Elbette burada en çok merak ettiğim konu bu araçların fiyatlarının nasıl olacağı. 1.3 milyon TL olan araç yine 1.3 milyon TL olarak ikinci el satmaya kalkarsa bakalım neler olacak?

0 km ikinci el.

REKLAM

Youtube Murat Tosun