Tesla Model 3’e Dişli Rakip Geldi: Elektrikli BMW i4! Bu Yeni Araba 600 kilometre menzil sunuyor!

Yeni BMW i4 Menzil

BMW’nin elektrikli modeli i4, Tesla Model 3’ün rakibi olarak görülüyor. Yeni BMW i4 Menzil

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Testi, Otomobil Testi, Araba Yorum, Otomobil Yorum, BMW Yorum, Elektrikli BMW, BMW Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Sedan model, BMW’nin 5. jenerasyon eDrive teknolojisini kullanarak Avrupa’nın yeni WLTP test standartlarına göre 600 km’lik menzil sunuyor. Bu mesafe de rakiplerine kıyasla oldukça yüksek bir değer olarak göze çarpmakta.

BMW, i4’ün elektrik motorunun, bataryalarının, elektronik sisteminin ve süspansiyon sisteminin üstün kış koşullarının etkin olduğu Kuzey Kutbu’na yakın Arjeplog’da yer alan test merkezinde test etti.

BMW i4 0-100 hızlanmasını sadece 4 sn’de tamamlarken son hızı da 200 km/s ile sınırlandırılmış. BMW, i4 modelini, 3 serisini de ürettiği Münih fabrikasında üretecek.

BMW i4 modelinin tasarımdaki detaylarında ise BMW’nin Vision Dynamics konsepti hakim gözükmekte. Tasarımsal olarak 4 Serisi Gran Coupe’nin elektrikli versiyonu olacak gibi gözüküyor.

BMW’den 2025’e kadar 25 farklı elektrikli model

BMW’nin elektrikli model stratejisine göre 2025’e kadar 25 modeli tanıtmayı planlıyor ve bu modelleri 12 tanesi de tamamen elektrikli olacak. Bu yıl içinde Mini Cooper’ın elektrikli versiyonunun da tanıtılması bekleniyor. Ayrıca SUV modeli olan X3’ün elektrikli versiyonunun da önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor.

[irp posts=”3391″ name=”Ferrari P80/C Prototip Modeli Terzi İşi Yapıldı: Hem kendisi hem de müşterisi dünyada tek!”]

Yeni BMW i4 Menzil

Araba Habercisi Dergisi

Yeni Bentley Continental GT Ailesi Tanıtıldı! Hayatı Dibine Kadar Lüks Yaşayabilenler İçin!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba