Toyota Corolla Hibrit Mi? Honda Civic Dizel Otomatik mi?

Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma

Toyota Corolla Sedan Hibrit Mi? Honda Civic Sedan Dizel Otomatik Mi? Corolla mı Civic mi? Hibrit mi dizel mi? Toyota mı Honda mı? Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Toyota Corolla Sedan hibriti daha kullanma fırsatı bulamadım. O nedenle yapacağım bu karşılaştırma sadece fabrika verilerini kapsamakta.

Honda Civic Sedan Dizel Otomatik Yorumlarım

Aslına bakarsanız çok fazla yorum yapmama gerek bırakmayan bir otomobil oldu. Türkiye’de üretilmesinin artısını da yanına alarak satış rakamları açısından Honda Türkiye‘nin yüzünü güldürdü. Benim de sevdiğim kompakt sedan araçlardan biri. Otomobil satın alacak olsam benim ilk 5’im arasında kesinlikle yer alıyor. Premium araçlarda hissettiğim sürüş keyfini onda da buldum. Güvenli ve keyif veren sürüş özellikleri onu satış rakamları açısından başarılı bir seviyeye otomatik olarak taşıdı. Dizel otomatik seçeneğinin fiyatları beklediğimden biraz daha yüksek. Ancak günümüz fiyatları göz önüne alındığında artık buna yapacak bir şey yok gibi.

Türkiye’nin En Çok Satan 20 Sedan Modeli!

Toyota Corolla Sedan Hibrit Yorumlarım

Toyota hibrit konusuna en çok özen gösteren marka. Artık tüm modellerinde hibrit seçeneği var. Ancak bundan sonra ağır bir rekabet başlıyor. Özellikle prize takılarak şarj edilemeyen hibrit araçların devri kapanıyor gibi görünüyor. Bayide inceleyebildiğim kadarıyla Yeni Toyota Corolla bugüne kadar üretilmiş en iddialı Corolla. Çıta bir değil birkaç adım yukarıya doğru tırmanmış. Ancak kompakt sedanların ulaştığı nokta konusunda biraz daha ileriye gitmesi gereken özellikleri de söz konusu. Sürüş konusunda yorum yapamadığım için özür dilerim, o nedenle burası eksik kalacak.

Hafif Ticari Araç Satış Rakamları Neden Düşüyor?

Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma verileri.

Fabrika verilerine baktığım zaman Toyota Corolla Sedan Hibrit’in şehir içi 3.6, şehir dışı 3.9 ve ortalama 3,8 litre tükettiğini görüyorum. Dikkatinizi çekmiştir elektrikli motorun getirdiği artıyla şehir içi tüketimi şehir dışı tüketiminden daha düşük. Yeni Toyota Corolla Hibrit‘in maksimum hızı 180 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/s hızlanması için 11 saniyenin yeterli olduğunu görüyorum.

Aynı verilere Honda Civic Sedan Dizel Otomatik için baktığımda fabrika verileri tüketim değerlerinde şehir içi 4.7 lt, şehir dışı 3.8 lt ve ortalamanın 4.1 lt olduğunu görüyorum. Honda Civic Sedan fabrika verilerine göre 200 km/s son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanması için 10.7 saniyenin altında kalmayı başarıyor.

İki aracın yakıt tüketim verileri nasıl?

Günümüz fiyatlarından ortalama yakıt tüketimi hesabı yapacak olursak 100 km’de 3.8 litre benzin tüketen Corolla Sedan Hibrit litresi 6.80 liradan 100 km’de 25.8 TL yakıyor. Yani Toyota Corolla Hibrit kilometrede 0,26 kuruş tüketiyor.

100 km ortalama yakıt tüketim verisi 4.1 litre olan Honda Civic Sedan Dizel Otomatik yine litresi 6.8 liradan 100 km’de 27.8 TL yakıyor. Yani Honda Civic Sedan Dizel Otomatik kilometrede 0.27 kuruş yakıyor.

Toyota Corolla Sedan Hibrit’in fiyatları 166 bin – 209 bin TL aralığında.

Honda Civic Sedan Dizel’in fiyatlarıysa 195 bin – 236 bin TL aralığında.

Türkiye’de üretildi biz göremeden 100 bin oldu!

Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma.

Araba Habercisi Murat Tosun.

Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma, Corolla Yorum, Civic Yorum, Karşılaştırmalar, Karşılaştırma oku, araba karşılaştırması, oto karşılaştırma, araba habercisi dergisi, araba haberleri, otomobil haberleri

Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma, Corolla Yorum, Civic Yorum, Karşılaştırmalar, Karşılaştırma oku, araba karşılaştırması, oto karşılaştırma, araba habercisi dergisi, araba haberleri, otomobil haberleri
Toyota Corolla Honda Civic Karşılaştırma

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba