Volvo’nun Sahibi Geely ve Daimler Mercedes Yarı Yarıya Ortak Oldu! Ne Üretecekler!

Geely Daimler Mercedes Benz

Ortaklık haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Şimdi de Volvo’nun sahibi Geely ile Daimler Mercedes Benz ortaklığı gerçekleşti. Geely Daimler Mercedes Benz

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Araba Test, Otomobil Test, Mercedes Yorum, Geely Yorum, Volvo Geely detayları haberde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Alman ve Çinli otomotiv grupları Daimler AG (Daimler) ve Zhejiang Geely Holding Grubu (Geely Holding) bugün, küçük şehir araçlarının öncüsü olan smart için 50-50 küresel odaklı ortak girişim kurulduğunu duyurdu.

[irp posts=”3300″ name=”Güney Fransa’da Test Edilen Önden Çekişli Yeni BMW 1 Serisi Kamuflajlı Haliyle Tanıtıldı!”]

Mercedes-Benz Cars Başkanı Dieter Zetsche

Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Dieter Zetsche konu hakkında şunları söyledi: “2,2 milyondan fazla kullanıcı için smart, şehir içi hareketliliğin öncüsü. Bu başarı hikayesine dayanarak, markayı elektrikli araç segmentinde güçlü bir ortak olan Geely Holding ile daha da büyütmeyi dört gözle bekliyoruz. Hem Çin’de hem de dünyada satış için yüksek kaliteli üretimi ve bilinen güvenlik standartlarını birleştiren yeni nesil akıllı elektrikli otomobilleri birlikte tasarlayıp geliştireceğiz.”

Geely Holding Yönetim Kurulu Başkanı Li Shufu

Geely Holding Yönetim Kurulu Başkanı Li Shufu ise konu hakkında yaptığı açıklamada şunlara değindi: “smart markası benzersiz bir çekiciliğe ve güçlü bir ticari değere sahiptir. Geely Holding ve Daimler, müşterilerimize daha iyi bir mobilite deneyimi sunmak için premium elektrikli ürünlerin tanıtımını daha da zorlayacağımız bu zorlu ve heyecan verici yeni projeyi dört gözle bekliyorlar. Eşit ortaklar olarak, akıllı markayı küresel olarak tanıtmaya kendimizi adadık; marka yönetimi, Ar-Ge, üretim, tedarik zinciri yönetimi ve diğer alanlardaki deneyimimizden ve global yeterliliklerimizden yararlanacağız.”

Geely Daimler Ortaklığı Nasıl İlerleyecek?

Araç geliştirme programının bir parçası olarak, akıllı ürün portföyünün de hızla büyüyen B segmentine genişletilmesi planlanıyor. 2022’den itibaren yeni modellerin piyasaya sunulmasından önce Daimler, Fransa’nın Hambach fabrikasında (smart EQ fortwo) ve Novo Mesto’da (Slovenya, smart EQ forfour) mevcut nesil akıllı araçları üretmeye devam edecek. Bu ortaklığın getireceği yeni modeller için Mercedes Benz EQ kapsamında kompakt bir elektrikli araç için Hambach tesisine 500 milyon Euro yatırım yapacak. Ortaklıktan doğan smart modelleri Çin’de üretilmeye başlayacak sonrasında da tüm dünyada satışa sunulacak. 

[irp posts=”3316″ name=”BMW ve Mercedes Ortaklığının İlk Meyvesi Kendini Göstermeye Başlıyor! BMW i2 Geliyor!”]

Geely Daimler Mercedes Benz

Araba Habercisi Dergisi

Güney Fransa’da Test Edilen Önden Çekişli Yeni BMW 1 Serisi Kamuflajlı Haliyle Tanıtıldı!

 

Geely Daimler Mercedes Benz, Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Geely Mercedes Ortak, Mercedes Geely Ortak Oldu, Araba Test, Otomobil Test

Geely Daimler Mercedes Benz

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba