Ferrari P80/C Prototip Modeli Terzi İşi Yapıldı: Hem kendisi hem de müşterisi dünyada tek!

Ferrari P80C Prototip

Tamamen baştan dizayn edilen ve üretilen Ferrari’nin yeni prototip modeli P80/C oldukça özel bir model. Flavio Manzoni direktörlüğündeki Ferrari Dizayn Merkezi, bu modelin mühendisliği ve aerodinamik özellikleri için oldukça fazla emek harcamış. Ferrari P80C Prototip

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Ferrari Yorum, Ferrari Haber, Ferrari konsept

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Önemli bir Ferrari koleksiyoneri olan ve Ferrari duayeni müşterisi için özel olarak üretilmiş modeli Ferrari’nin tasarımcıları ve mühendislerinin tamamen müşterisinin isteklerine göre ürettiği bir model. Modelin sahibi olan müşteri, Ferrari tarihinin ikonik modelleri olan 330 P3/P4 ve 1966 Dino 206 S modellerinden ilham alınmasını ve ona göre tasarlanması istemiş.  Bu iki ikonik modelden ilham alınan modern bir spor otomobil prototipi olarak tasarlanan P80/C için oldukça fazla çalışılıyor.

Geçmişten alınan ilham

İkonik tarzları olan iki eski modelden ilham alınarak tasarım yapmak ve bu tasarımı da modern bir spor otomobile dönüştürmek hiç kolay bir iş değildi. Ancak Ferrari mühendisleri hem geçmişin tasarım dilini hem de günümüzün performans ihtiyaçlarını P80/C modelinde harmanlamayı başarmışlar.

Özel müşterisiyle birlikte çalışarak 488 GT3 yarış otomobili altyapısını kullanan model, 488 GT3’e oranla daha fazla dingil mesafesine sahip. Aracın kokpiti, ön kısma daha yakın tasarlanarak arka tarafının daha uzun olması sağlanabilmiş. Bu da otomobile agresif bir görüntü kazandırıyor.

P80/C modeli tamamen karbon fiber parçalar kullanılarak üretildi. Renk olarak Rosso Vero kırmızısı seçilen modelin kabini 488 GT3 modelinden aktarılmış.

Ferrari P80/C modeli ne yazık ki yollarda görebileceğimiz bir model değil. Sanki her gün bir Ferrari görüyoruz diyenleri duyar gibiyim. İşin latifesi bir yana, Ferrari P80/C modeli sadece pistlerde kullanımına izin verilen bir otomobil. Zaten sahibi olan gizemli Ferrari duayeni de böylesine özenilmiş ve dünyada tek olan otomobilini trafiğe çıkarmak istemeyecektir. Modelin motor ve şanzıman verileri açıklanmamış olsa da Ferrari’nin en hızlı modellerinden biri olduğu kesin. Tabi ki fiyatı da müşterisiyle Ferrari arasında bir sır.

[irp posts=”3333″ name=”Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Çıktı! Turkcell ve Vodafone Dergilik’ten Okuyabilirsiniz!”]

Ferrari P80C Prototip

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Çıktı! Turkcell ve Vodafone Dergilik’ten Okuyabilirsiniz!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba