Artık Euro 4 Motorlu Dizellerin Trafiğe Çıkışı Almanya’nın Stuttgart Kentinde YASAK!

Dizel motor yasaklanıyor

Mercedes Benz ve Porsche’nin anavatanı olan Stuttgart, çevre duyarlılığı noktasında önemli bir karara imza attı. Bugünden itibaren Euro 4 motorlara sahip dizel araçların trafiğe çıkışını şehir sınırları içinde yasaklandı. Dizel motor yasaklanıyor

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Dizel Motor, Dizel Yasaklandı, Dizel Bitiyor

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Bugünden itibaren itibaren Euro 5 normu altında kalan dizel motorlara sahip olan araçlar şehre giremeyecek. Kentteki hava kirliliğinin üst seviyede olması, bu kararın alınmasında en önemli etken. Şehir içi toplu taşıma ücretleri de düşürülerek, halk toplu taşımaya teşvik edilecek.

Yapılan açıklamalarda bu yasak, şehirde ikamet eden araba sahipleri için geçerli olacak. Şehir dışından gelen araçlar için geçerli olmayacak olan uygulama, arabasını seven ve değiştirmek istemeyenler için ikametlerini başka şehirlere aldırmasına sebep olabileceği de endişeler arasında. Ancak çevre duyarlılığı ve kentteki hava kirliliğinin azaltılması yönünde alınmış bu karar oldukça olumlu.

Euro 5 dizel motorların durumu şimdilik belirsiz olsa da, 2020 yılından itibaren bu motorların da yasaklanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta 2021 yılından itibaren şehir içine araç girişinin tamamen yasaklanması da söz konusu.

[irp posts=”3424″ name=”Ford’un Ecosport ile Kuga Arasına Konumlandıracağı Yeni Model Geldi! Hoş Geldin Hibrit Puma!”]

Dizel motor yasaklanıyor

Araba Habercisi Dergisi

Ford’un Ecosport ile Kuga Arasına Konumlandıracağı Yeni Model Geldi! Hoş Geldin Hibrit Puma!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba